Cu 25 de goluri în 102 partide pentru prima reprezentativă, Ladislau Boloni se află în grupul select al tricolorilor cu peste 100 de de meciuri în tricoul naționalei, echipă cu care a jucat la Campionatul European din 1984. Câștigător al Cupei Campionilor Europeni cu Steaua, fostul mijlocaș școlit la ASA Târgu Mureș și-a consolidat un nume important în familia antrenorilor români, de știința sa fiind legată apariția câtorva jucători importanți ai Europei. În prezent tehnician la Anvers, formanție aflată pe locul 4 în campionat, Boloni a fost cuprins de sentimente amestecate când a aflat dispariția prietenului său, fost coleg de cameră la națională, Ilie Balaci.
Colegi în primul 11 în celebra dublă cu Italia, din campania de calificare la Euro 1984, 1-0 la București și 0-0 la Florența, Boloni explică principala calitate a tricolorilor în partida din leagănul Renașterii, meci la finele căruia Enzo Bearzot, selecționerul campioanei mondiale, spunea că nu ar fi reușit să învingă România „nici dacă meciul s-ar mai fi prelungit cu o repriză”.
„Acest cuvânt teamă de adversar trebuie să-l uitați, nu pentru că noi eram curajoși, dar nu aveam asta: teamă! Nu vorbesc numai despre noi, vorbesc la general, eu nu cred că o emoție trebuie să o confundăm cu teamă. Această emoție există, dar trebuie să o folosim pentru a ne motiva, așa este și mai important. Ilie ar fi vrut să joace și azi la Craiova, el atât timp cât a fost la București, discutam și-mi spunea că vrea să joace la Craiova. Ilie a fost un jucător cunoscut pe plan internațional”, a declarat Ladislau Boloni, la ProSport LIVE.
Primăria Municipiului Craiova a publicat programul funeraliilor lui Ilie Balaci:
Luni, 22.10.2018 13.00 – depunerea trupului neînsuflețit la Biserica Sf. Ilie 17.00 – plecare spre Stadionul Ion Oblemenco 17.30 – depunere la Stadionul Ion Oblemenco 18.00 – slujbă oficiată de un sobor de preoți de la Mitropolia Olteniei
Marți, 23.10.2018 09.00 – Depunerea trupului neînsuflețit pe terenul Stadionului Ion Oblemenco 11.30 – Slujbă In Memoriam oficiată de un sobor de preoți de la Mitropolia Olteniei, pe terenul Stadionului Ion Oblemenco 12.15 – Plecare spre Biserica Sf. Ilie 13.00 – Sosire Biserica Sf. Ilie – Slujba de înmormântare oficiată de un sobor de preoți în frunte cu IPS Irineu, Mitropolitul Olteniei 14.00 – Plecare spre Cimitirul Sineasca
Cortegiul funerar se va deplasa pe traseul: Biserica Sf. Ilie – Primăria Municipiului Craiova – Universitatea din Craiova – Calea București – Pasajul Suprateran – Str. Amaradia – Str. George Enescu – Cimitirul Sineasca.
Notă: Programul poate suferi modificări, care vor fi anunțate în timp util.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER